دام زنده در دامداری صنعتی
با پیشرفت تمدن، افزایش جمعیت و اطلاعات و دانش انسانی، بشر به حیوانات و تولید آنها وابستهتر شدهاست؛ بهطوری که امروزه دامپروری یکی از مهمترین رشتههای کشاورزی و تولیدات دامی یکی از عمدهترین و باارزشترین فراوردههای کشاورزی است و مردم به فراوردههای دامی جهت تغذیه و تولید پوشاک بسیار نیازمند هستند. اهلیکردن حیوانات یکی از گامهای عمده در پیشرفت زندگی از حالت بدوی به تمدن در بسیاری از طایفههای بشر اولیهاست که سبب تبدیل زندگی ایلی و قبیلهای به زندگی شهری و شهرنشینی شدهاست.
در گذشته دامپروری به شیوه های سنتی انجام میشد اما امروزه گسترش جمعیت، کمبود منابع غذایی دام ها، نیاز به تنوع غذایی، پیشرفت علم و … موجب شده است تا انسان ها برای دامپروی از علم کمک گرفته و روشهای مدرن و صنعتی پرورش دام را جایگزین روشهای سنتی نمایند.
دام زنده کوهستان مرکز تولید وفروش گوسفند زنده در تهران گوسفند زنده را در تهران با قیمت 70000 تا 80000 تومان عرضه میکند.
با وجود اهمیت لزوم صنعتی شدن دامداری ها در ایران، هنوز بیش از دو سوم گوشت و فرآورده های دامی مورد نیاز از روش های سنتی دامپروری عشایری و روستایی تامین می شود. در این میان دامداری مدرن و صنعتی تنها یک سوم از گوشت و فرآوده های دامی مورد نیاز کشور را تامین می کند.
با مرکز دام زنده کوهستان جهت خرید و اطلاع از قیمت دام زنده در تماس باشید.
09124361322 - 09123943700
مهمترین و پرمصرف ترین گوشت در ایران گوشت گوسفند می باشد و به همین دلیل به طور کلی در ایران ۵۳ میلیون راس گوسفند، ۲۶ میلیون راس بز و بزغاله و حدود ۵/۵ میلیون راس گاو و گاومیش پرورش داده می شود.
تفاوت دامداری صنعتی و سنتی
در دامداری صنعتی هزینه نگهداری از دام ها بیشتر می باشد زیرا به دلیل تمرکز دام ها در محل پرورش، امکان بروز مشکل و بیماری در میان دام ها بیشتر است و به همین دلیل رعایت کامل اصول بهداشتی و فنی یک امر مهم در دامداری صنعتی می باشد که این مساله طبعا هزینه بر است.
از طرفی هزینه نگهداری از دام در روش سنتی کمتر است و دامدار می تواند با حداقل تجهیزات و امکانات از دام های خود نگهداری نماید و به همین دلیل در این روش ریسک کمتری نسبت به دامداری صنعتی وجود دارد.
اما در واقع میزان تولید گوشت و فرآورده های دامی در روش صنعتی به مراتب بیشتر از دامداری سنتی است زیرا در این روش می توان با بکارگیری اصول علمی و تغذیه ای صحیح خیلی سریع به بازگشت سرمایه و سپس به سوددهی رسید. مثلا در روش صنعتی یک گاو شیری بالغ روزانه ۸ کیلوگرم شیردهی دارد در حالی که در دامداری سنتی یک گاو شیری بالغ روزانه حداکثر ۲ لیتر شیردهی دارد.
مهمترین مسائل برای سودهی دام زنده در دامداری صنعتی رعایت اصول قنی، مدیریت صحیح، بهداشت، تغذیه مناسب، رکودبرداری و حضور دامپزشک در محل دامداری ها است زیرا در این روش عدم رعایت نکات علمی و فنی ممکن است خسارت زیادی برای سرمایه گذار ایحاد کند.
در دهه های اخیر به دلیل چرای بیش از حد دام های سبک یعنی گوسفند و بز در روش دامداری سنتی، محیط زیست و مراتع ایران در خطر نابودی قرار گرفته است و روش دامداری صنعتی و پرواربندی بهترین روش برای حفظ محیط زیست و مراتع کشور است.
در دامداری صنعتی اصلاح نژادی یکی از اهداف مهم برای تولید دام هایی با نژاد برتر است. در این روش می توان با استفاده از دام های نر با نژاد برتر دام هایی با شیردهی بالاتر و میزان گوشت بیشتر تولید نمود.
دولت برای ارتقاء دامداری صنعتی در ایران و آگاهی سازی در این زمینه اقدام به واگذاری وام و حمایت های مالی از سرمایه گذاران و برگزاری دوره های آموزشی می نماید.