پرواربندی دام زنده
پروار بندی دام زنده از روشهایی است که به منظور تامین گوشت قرمز مصرفی بازار انجام می گردد.
چاق کردن گوسفند با استفاده از جيره مناسب و اقتصادي در حداقل زمان ممکنه را پرواربندي دام زنده مي گويند. بطور کلي در پرواربندي هدف اصلي ذخيره چربي در داخل بافت هاي عضلاني مي باشد.که باعث ترد، خوش طعم و آبدار شدن گوشت مي شود.
البته در جريان عمل پروار جلوگيري از جمع شدن چربي در قسمت هاي خارج از بافت عضلاني غير ممکن است به همين جهت بايد حيوانات را در حدي پروار نمود که ذخيره چربي زياد در بدن باعث کاهش بازارپسندي گوشت نشود.
دام زنده کوهستان مرکز تولید وفروش گوسفند زنده در تهران گوسفند زنده را در تهران با قیمت 70000 تا 80000 تومان عرضه میکند.
گوشت قرمز از مهمترين منابع تامين پروتئين است و در سفره ما ایرانیان همیشه جایگاه خوبی داشته است.
باتوجه به اهمیت گوشت قرمز و همچنین سودآوری آن در بازار کنونی رغبت به تولید این محصول سودآور زیاد شده است .
پرواربندی دام زنده مستلزم خرید به موقع دام و هم چنین خرید از مراکز معتبر وتحت نظر دامپزشکی است.
لازم است که از نژادهای مختلف گاو وگوسفند ونحوه تغذیه آنها آگاهی لازم را داشته باشید بهترین زمان خرید گوسفند و دام زنده بعد از گذشتن دوران شیر خوردن و وزنی حدود 20 تا 25 کیلو است.فراموش نکنید که قبل از اقدام به هرگونه خرید قبلا توسط دامپزشک گواهی تایید سلامت دام مورد نظر را دریافت نمایید.همچنین برای پرواری گوسفند و گاو تحت نظر دامپزشک دارو ویا قرص و شربتهای ضد انگل حداقل به مدت یک هفته استفاده گردد تا هم محصول تولیدی سالم وهم فرایند وزن گیری زودتر انجام پذیرد. در این خصوص لازم است محوطه نگهداری دام ها انگل زدایی وضد عفونی هم گردد.
قبل از اقدام به پرواری گوسفند و گاو بهتر است خوراک دوره پرواربندی تا آخر تهیه شده و در این زمینه با متخصص مشورت گردد.
در سیستم پرواربندی دام در حال حاضر در کشورمان نسبت 50 به 50 در علوفه وکنسانتره اجرا میشود، این سیستم مناسب نبوده و کنسانتره باید سهم بیشتری داشته باشد همانند سایر کشورها ولی با توجه به شرایط حاکم و قیمت کنسانتره بهتر است این میزان به 40 درصد علوفه 60 درصد کنسانتره تغیر یابد تا نتیجه بهتر حاصل شود.
پرواربندی براساس فرمولهای مشخص و تحت نظر دامپزشک و همواره بر اساس وزن گاو یا گوسفند است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب همیشه باید رعایت گردند.